Phantom

Phantom is een erg bijzonder spel. Waarom ? Dat zal je snel merken als je dit even vastneemt. Het is half bordspel, half boek. Origineel, dat kan je niet ontkennen.
Het verhaal speelt zich af in 1907 in Jamestown, Virginia, USA. Een familie verhuist naar een huis waar verloren geesten ronddwalen.
Is het een boek of een bordspel ?
De 4 gebieden van het huis : de tuin, de kelder, de gelijkvloers en de eerste verdieping, worden op een lijn geplaatst. Elk gebied bestaat uit 2 delen. Elke speler speelt met de geesten in de helft van het huis, en moet geesten, spoken en andere wezens laten verschijnen in de verschillende gebieden van het huis, om de pas ingetrokken bewoners te verjagen. En jij moet dit sneller doen dan je tegenstander.

Elke beurt speel je een kaart, met een plaats of een geest, om het schrik niveau te verhogen.
De plaatskaarten moeten voor de overeenkomstige plaats gespeeld worden.
De geestkaarten kunnen voor eender welke plaats gespeeld worden. Elk van deze kaarten heeft een speciaal effect. Maar zo eenvoudig gaat het niet zijn. Jammer genoeg kunnen de volwassenen van deze familie geesten doden. Bepaalde plaatsen beschermen gelukkig de geesten.


Op het einde van een beurt worden de schrik niveaus van elk gebied vergeleken met de schrik niveaus van de aanwezige personen. Is deze hoger dan van die persoon, win je daarvoor punten.
Daarna trek je terug handkaarten met nieuwe geesten tot je er 5 op hand hebt.
Jaag je een volwassene weg, krijg je 3 punten, een kindje geeft je 2 punten, een baby 4 punten.
Zodra iemand 11 punten heeft, is het spel ten einde.

Dit spel werd geschonken door Ludonaute en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts