Guards guards!

Guards! Guards! is een discworld spel, waarin de spelers nieuw gerecruteerde leden van de stad Ankh-Morpork zijn. Met de 8 grote spreuken die verdwenen zijn van de 'unseen university', hangt de toekomst van de disc aan een zijden draadje. Elke speler zal een aantal van die spreuken terug moeten vinden en terug brengen naar de universiteit voor het te laat is.



Elke speler kiest 1 van de 4 guildes die ze willen infiltreren : dieven, moordenaars, alchemisten of de gekken. Afhankelijk van wie je kiest, krijg je bepaalde eigenschappen die je kan gebruiken om je tegenstanders te hinderen. Maar ze komen ook van pas om je charme, guild en magische kunnen te markeren gedurende het spel.

Er zijn 12 locaties op het bord waar spelers vrijwilligers kunnen ompraten of omkopen om hen te vervoegen op hun queste. De karakters worden gesplists in 3 vrijwilligers stapels : Lords & Ladies, Man & Beast en de Shades & Shadows. Elke vrijwilliger krijgt een set van vaardigheden. Een selectie van perkamenten, wapens, schilden en magische voorwerpen kunnen aangekocht worden door de spelers om hun vrijwilligers te versterken.


Enkele van de kaarten hebben een bepaald teken : het teken van Brethren. Krijg je zo 3 kaarten bij mekaar, kan je een draak oproepen om je te helpen. De tegenstanders kunnen dan samenwerken om de draak te verdrijven. Geloof je dat je bende sterk genoeg is, kan je op zoek gaan daar de eerste verloren spreuk. De persoon die als eerste 5 spreuken kan terug brengen, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Backspindle Games Ltd. en is vanaf april het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 11 jaar
Speelduur : 2 uur




Reacties

Populaire posts