Docker

Docker is een heel klein doosje, dat ook wel bekend staat onder de naam 'Omba'. Dit is een herwerkte versie van Jactalea.


Je kan het omschrijven als een snel en tactisch dobbelspelletje, waarbij de spelers mekaar proberen te blokkeren op een inie minie klein speelbord, dat maar 3 op 3 vakjes groot is.
Tijdens een beurt zal een speler dobbelen met de dobbelsteen en daarna of een speelstuk op het bord bewegen, of een speelstuk  in het midden van het bord plaatsen. Een speelstuk moet het volledig resultaat van de dobbelsteen gebruiken, het kan enkel orthogonaal bewegen, en kan nooit 2 keer op hetzelfde vakje komen tijdens 1 beweging. Je mag op vakjes komen met andere speelstukken, maar daar moet je voor betalen in termen van dobbelsteen punten. En die kosten zijn afhankelijk van de hoogte. BeĆ«indig je een beweging op een ander speelstuk, komt die van jou bovenaan te staan.


De speler die geen beweging meer kan maken is uitgeschakeld, maar zijn speelstukken blijven in het spel. De laatste die kan bewegen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Jactalea en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 5 minuten
 

Reacties

Populaire posts