Ligretto crazy

En we blijven in het gekken-thema met deze Ligretto crazy. Dit spel is ook wel gekend onder de naam Ratuki.

Het lijkt erg hard op het kaartspel Ligretto waarbij de spelers proberen om als eerste hun kaarten kwijt te geraken. Elke speler start met een stapel die dezelfde kaarten bevatten : elke kaart heeft een waarde van 1 tot 5, maar die kunnen op verschillende manieren op de kaart staan. Soms staat er een getal, soms staan er vingers, soms staan ze als woorden in verschillende talen, enz ...


Iedereen speelt tegelijkertijd. De spelers nemen 3 kaarten op hand en proberen deze in het midden van de tafel te spelen. De kaarten die gespeeld worden moeten wel mekaar opvolgen. De stapels in het midden van de tafel mogen in aantal het aantal spelers niet overschrijden. Wanneer je een kaart speelt, mag deze net 1 hoger of 1 lager zijn dan de vorige kaart. Zodra iemand een 5 kan spelen, mag je de stapel met kaarten naar jou toe schuiven. Die kaarten zijn jou punten op het einde van het spel.
Je mag ook nog kaarten afleggen, maar dat kost je 1 punt per kaart.

Je scoort 1 punt per gewonnen kaart, je verliest 1 punt per afgelegde kaart, per kaart in hand en elke kaart in je stapel. De eerste die na enkele rondjes 100 punten weet te scoren, is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Schmidt spiele en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Ligretto is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 15 minuten


Reacties

Populaire posts