Kitchen garden

Van tijd tot tijd wil je al eens ontsnappen aan de drukte van de stad, naar je eigen dorp gaan, en eenmaal je daar bent in de frisse buitenlucht een schop ter hand nemen en een stukje van je land bewerken. Ik begrijp dat niet iedereen deze behoefte heeft, maar er zijn zulke mensen !



In Kitchen Garden kan je tuinieren zonder dat er vuil onder je nagels kruipt. Elke speler ontvangt een taak in het begin van het spel waarop 4 tuinen staan en een specifiek aantal soorten planten die je zult moeten planten. Elke speler start het spel met 4 kaarten op hand. De kaarten bestaan uit plantkaarten, met 1 tot 3 planten per kaart. Verder vinden we de actiekaarten zoals onkruid wieden, en nog andere speciale kaarten. 6 kaarten worden open op tafel geplaatst als start markt.



Tijdens een beurt kan je als eerste een werkkaart of een speciale kaart (of beiden) afleggen om bijkomende acties te verkrijgen in een volgende fase. Daarna mag de speler 1 actie uitvoeren, met een maximum van 3 acties : trek een kaart, plant een kaart, wissel een kaart op de markt, of speel of verwijder een onkruid, of trek een kaart van de aflegstapel. Zodra alle spelers eenzelfde speciale kaart gespeeld hebben, krijgt iedereen opnieuw toegang tot die kaart. Aan het einde van een speelbeurt, moet je kaarten afleggen tot je er nog 4 hebt. De speler die als eerst zijn opdrachtkaart volbracht heeft, is de winnaar.



Dit spel werd geschonken door Rightgames en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts