Augustus

We konden geen beter spel dan Augustus bedenken om jullie als 'spel van de maand' te presenteren deze keer. En het is dan nog eens een vlot en simpel familiespel ook !


Jou opdracht bestaat eruit om, samen met je medespelers, objectief kaarten te vervolledigen. Met vervolledigen bedoelen we dat alle vakjes op de kaart bezet moet zijn met mannetjes, een beetje zoals bingo dus. Zulke kaarten kunnen je speciale krachten en uiteindelijk overwinningspunten opleveren.
Elke kaart heeft dus 2 tot 6 symbolen waarop mannetjes moeten komen te staan. Die symbolen worden uit een zak getrokken. Daarin zit dus de geluksfactor van het spel.


De uitdaging zit eerder in de keuze die je moet maken in welke van de doelstellingen je wilt bereiken.
Zo zullen er punten te winnen zijn voor de speler die als eerste 5 kaarten weet vol te krijgen. Maar durf je nog langer wachten en te gaan voor de punten die je krijgt als je als eerste 6 kaarten af hebt ? Als een andere speler ermee weg is, heb je niets ... en risico dat je zult moeten overwegen.
Het spel is ten einde als er iemand 7 objectieven weet te behalen. Kort samengevat kan je dit spel omschrijven als bingo voor bordspelers.


Dit spel werd geschonken door Hurrican Games en is vanaf augustus het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Augustus is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts