Seven swords

Zeven dappere samoerai (niet de saus, maar de krijgers), geholpen door een handvol dorpsbewoners, zijn de enige verdedigers van een dorp. Help jij deze mensen te beschermen tegen het gespuis, of geef je het bevel aan de dieven om alle rijst te stelen en de boeren te straffen ?


Dit is een spel voor 2 spelers waarbij de ene de 7 samoerai speelt, en de andere speler de slechteriken.
De ene speler zal aanval na aanval proberen af te slaan, de andere zal proberen om zoveel mogelijk rijst te stelen en het dorp te vernielen. Het spel duurt 18 beurten. Wie dan de meeste overwinningspunten heeft is de winnaar.


Elke beurt bestaat uit 2 fases. De bandiet die als eerste speelt, heeft 7 kaarten op hand die de 7 sectoren van het dorp symboliseren. Hij legt een kaart af om zo een aantal acties te kunnen uitvoeren. Met deze acties kan de bandiet verschillende troepen spelen, zoals infanterie, boogmannen en cavalerie. Daarmee kan hij in het dorp bewegen en de samoerai aanvallen en rijst stelen.
De samurai speler kiest dan uit 5 fiches : vechten, bewegen, leiderschap en 2 speciale actie fiches, om te bepalen hoeveel acties hij mag uitvoeren. Er zijn 3 mogelijke acties : aanvallen, bewegen en de dorpelingen gebruiken om de bandiet aan te vallen. Hoe meer acties de samurai speler uitvoert, des te meer acties de bandiet zal krijgen.


Met bogen kan je vanaf afstand aanvallen, met hekken kan je bandieten verhinderen dat ze in je dorp komen. Het spelbord is dubbelzijdig met een verschillende lay-out van het dorp.

Dit spel werd geschonken door Gen-X games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts