Roborama

Het robotjes-spel van Spiel 2013 was voor ons vast en zeker Twin Tin Bots van Flatlined games. Dit jaar, hebben we terug een robotjes-spel meegebracht uit Essen : Roborama van Play This One!


Jij neemt de controle over 4 robots, die van de ene hoek van het speelbord naar de andere kant moeten racen. In je eigen speelveld liggen kaarten om jou robots te besturen. Die bestaan uit 5 bewegingskaarten van waarde 1 tot 5 en een chipkaart. Deze symbolen die op de kaarten staan, zal je ook op het speelveld zien staan.


Tijdens een speelbeurt speel je één van je kaarten. Het cijfer op de kaart dat je speelt geeft aan hoeveel velden jou robot verder mag bewegen. Jou robot zal rechtlijnig bewegen, en zal daarbij over je eigen robots mogen springen. Kom je echter andere robots tegen, dan mag je daar niet over springen. De kaart die je net gespeeld hebt ben je nu eventjes kwijt. Je mag ze pas terug in je speelveld leggen als jou robot over het overeenkomstig symbool op het speelveld beweegt. Lukt het je helemaal niet om een kaart te spelen, dan lig je onmiddellijk uit het spel !


Je kan ook vraagtekens op het speelbord vinden. Als je daarover komt met je robot, dan mag je een cijfer kiezen waarop je andere robots staan, om dan die kaart terug te nemen. Een andere mogelijk bestaat uit het spelen van de chipkaart, waarmee je niet zult bewegen, maar waarmee je die beurt wel een kaart terug mag nemen. Zo ben je de chipkaart zelf dan ook wel kwijt, totdat je robotje weer op dat symbool komt. Logisch toch allemaal ?


Verder vinden in de handleiding varianten op de regels. Zo kan je een extra robot gebruiken waarmee je de robots van de tegenspelers kunt wegduwen, ze beschadigen met een laser, en nog meer van dat leuks. Door de varianten kan je ook de achterzijde van de kaarten gebruiken, waar speciale acties op terug te vinden zijn. De winnaar is die persoon die zijn robotjes als eerste naar de finish kan leiden.
Ben je Twin Tin Bots of Roborally ondertussen beu, dan kunnen we zeker deze Roborama aanraden.


Dit spel werd geschonken door Play This One! en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts