Absacker

Eindelijk kunnen we jullie eens een keer spellen voorstellen van een andere uitgever : Amigo spiele.
Absacker is een spel dat al redelijk oud is, van 1998 meer bepaald.


Absacker heeft verschillende alternatieve namen, zoals : Dummy, Ketch Up, Les Speedies en Yummy. Absjaar ! had ook nog een leuke naam geweest. (zie Lili en Marleen)  Je zult al wel door hebben dat dit geen zwaar tactisch spel is, maar eerder een luchtig party spelletje. Iedereen is hebzuchtig in dit spel, want je moet bijeen grabbelen wat je kunt.


Om het spel klaar te zetten, verdeel je de stapel kaarten onder de spelers. Elke speler maakt zo een eigen trekstapel, en trekt onmiddellijk 3 kaarten om deze op hand te nemen. De speelkaarten hebben getallen van 3 tot 7. Tijdens je beurt leg je 1 tot 3 kaarten neer in het midden van de speeltafel. Zo maak je stapels voor elk getal, of voeg je kaarten toe aan een reeds bestaande stapel. Dus de 3-kaarten gaan op de stapel met de 3-en, de 4-kaarten op de stapel met de 4-kaarten enz ..

Als je de derde 3, de vierde 4, de vijfde 5 enzovoort speelt, neem je alle kaarten van dat getal van de tafel, en plaatst deze kaarten in de score stapel. Op het einde van je beurt vul je je hand aan tot 3 kaarten. Zodra er een speler is die geen kaarten meer in zijn trekstapel heeft, en geen kaarten meer op hand, is het spel ten einde. De speler die de meeste kaarten wist te verzamelen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Amigo spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 20 minuten


Reacties

Populaire posts