McJohny's

Vanuit Essen brachten we een nieuw spel van Czech Board games mee, uit de serie van spellen die allen toch wel een vrij uitzonderlijke langwerpige speeldoos hebben. Zo herinneren jullie misschien nog Czech Pub, Infarkt en Dr. Hrubec nog ? Vandaag voegen we daarbij een nieuw partyspel aan toe, namelijk McJohny's.


Wel, zet je papieren hoedje al maar op, want jij en je speelkameraden zijn net beginnen werken bij de wereldbekende fastfood keten voor krab gerechten : McJohny'. In de keuken is het een hel, want er worden krabben klaar gemaakt aan een hels tempo. Terwijl jij de grill bemant, is je collega alvast zijn bromfiets aan het starten om zijn eerste bestelling op tijd bij de klant te krijgen. Jij mag hier zeker en vast niet de zwakste schakel in de ketting zijn !


McJohny's is een partyspel vol actie, waarbij er een heleboel mini-spellen te spelen zijn. Elke shift van het restaurant zal er een speler de manager zijn, en die zal beslissen wie wat moet doen. De hele ploeg zal proberen de 4 klanten in het restaurant het naar hun zin te maken. De werknemers mogen hier echter maar 1 minuut lang werken. Er zijn hier namelijk erg strenge vakbonden die toezicht houden. Maar ook door het erg lage beschikbare budget, is er niet altijd een loon voorzien voor de harde werkers, waardoor niet alle collega's willen samenwerken.


De speler die op het einde van het spel de meeste krabjes kan verzamelen, want dat is namelijk de enige munteenheid in dit restaurant, kan deze in het winkeltje van het restaurant inruilen voor een leuk cadeau. Misschien kan je wel genoeg verdienen om op vakantie te gaan naar het krabbeneiland ?

Dit spel werd geschonken door Czech Board Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts