Urban panic

Geen paniek, dit is een spel dat je in alle rust kunt spelen, alhoewel de titel anders doet vermoeden. De wereld van investeringen zal hier op jou wachten, maar hou er rekening mee dat je een erg verantwoordelijk taak zult krijgen. Het doel van elke speler is om een stad te bouwen met de hulp van 5 trouwe helpers.
Een architect, een planner, een ingenieur, een burgemeester en een spion zullen er alles aan doen wat ze kunnen om nieuwe openbare plaatsen en gebouwen te maken, zodanig dat het in jou metropolis het meeste aangenaam is om te leven en te vertoeven dan eender waar.
In het midden van de speeltafel plaats je het speelbord waar je open stadstegels kunt vinden. Daarnaast zal een gedekte stapel liggen met de overige tegels. Elke speler krijgt een eigen speelbord, en op dit bord zal jij je eigen stad of metropolis bouwen.


Tijdens je beurt zal je acties van de architect moeten uitvoeren, waardoor je een tegel van het spelbord mag nemen. Bijkomend mag je nog 2 extra acties uitvoeren. Je mag alle open tegels ruilen met die van de trekstapel, of je kan een tegel op je speelbord plaatsen, of je mag 2 tegels van plaats wisselen op je speelbord. Voor elk gebouw dat je aan je stad bij bouwt zal dit en invloed hebben op het aantal inwoners, het aantal werkplaatsen, het ecologisch aspect, de tevredenheid van de inwoners enzoverder. Deze kunnen allemaal toenemen of verminderen.


Het allerbelangrijkste is wel dat je je speelbord vult met stadstegels zodat elke tegel in verbinding staat met het centrum van het speelbord. En je mag niet vergeten om te voldoen aan de noden van je inwoners. De winnaar is niet alleen die speler die het snelste een stad bouwt, maar ook diegene die werkloosheid kan vermijden en kan voldoen aan de noden van zijn inwoners.

Urban panic is geschonken door G3 en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts