Aqua Brunch

Zijn jullie klaar voor een zeebanket zoals je er nog nooit één gegeten hebt ? Dan is nu het moment want bij deze Aqua Brunch ligt het zeevoedsel voor het graaien !


De grijze vinnen van de gevaarlijke grijze haaien klieven door het water en hun aantal begint steeds meer en meer toe te nemen. De walrussen scherpen hun 2 enorme tanden en maken zich klaar voor de aanval. De donkere en grillige vormen van de machtige orka's beginnen cirkeltjes te maken rondom hun prooien. Iedereen heeft honger en is op zoek naar een lekkere prooi : het is tijd voor Aqua Brunch ! Jij zult bepalen hoe weelderig het banket er zal uitzien, maar hou rekening met de kwallen want die kunnen je ziek maken.


In dit kaartspelletje zal je beurt na beurt de beste combinaties moeten verzamelen van voedsel en roofdieren. In elke speelbeurt zal de speler 3 kaarten ontvangen, waarvan er 2 zichtbaar zijn, en één gedekt. Daarna geeft deze speler 1 kaart door aan zijn linker buurman totdat er iemand roept : 'Brunch!!'. Wil je kaarten blijven doorgeven, moet je een aqua kaart trekken. Hierop staan meestal strafpunten die in rekening worden gebracht op het einde van het spel. Zodra alle aqua kaarten op zijn, of als iedereen akkoord is met te brunchen, worden er punten geteld.

Elke speler speelt één van zijn voedsel kaarten. De speler die de sterkste combinatie heeft gespeeld, kiest één van de net gespeelde kaarten, die ook als score kaart dienen. Daarna mag de volgende speler een score kaart kiezen, enz ... Na 6 rondjes is het spel ten einde en wint de speler met de meeste score.

Dit spel werd geschonken door Giochi Uniti en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-7
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts