Co-Mix

Co-Mix wordt eigenlijk uitgesproken als Comics. Waarom ? Als je het thema en de coverart van de doos bekijkt zal alles duidelijk worden. De liefhebbers van stripverhalen kunnen in hun handen wrijven.


Co-mix is een spel over stripfiguren waarbij je een verhaal zult moeten verzinnen. De spelers krijgen een setje van kaarten op hand, en elke kaart stelt een kadertje of frame uit een stripverhaal voor. Daarna krijgen ze toch wel eventjes de tijd om met deze losse kaders een bepaalde volgorde te verzinnen, om zo een volwaardige strippagina te vormen, met een iets of wat verhaal of thema erin, én een leuk einde. Het leukste aan het spel komt nu pas, wanneer deze gekke verhalen effectief luidop worden verteld, en besproken door de andere spelers.

 

Dit spel zal de verbeelding en de creativiteit van de spelers op de proef stellen, door ze in de schoenen van een stripverhaal auteur te steken. Zij hebben in het echte leven allemaal een deadline te halen, en jij moet nu ook vrij snel een verhaal uit je duim zuigen. Je moet snel denken en inspiratie op doen door de kaarten die je op hand krijgt, om er een verhaal uit te krijgen.

 

De illustraties op de kaarten zijn geweldig, en bestaan uit een grote variatie van allerlei figuren en situaties, acties en omgevingen. Heel vaak zal dit leiden tot grappige en in de meeste gevallen tot gekke verhalen waarbij iedereen in een deuk zal liggen als ze verteld worden. Een winnaar ? Nee, die is er niet : dit spel speel je gewoon voor de fun !


Dit spel werd geschonken door Horrible Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 3-10
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts