Mangrovia

Nu het buiten koud, kil en mistig is, kunnen we misschien de Caraïbische sfeer boven halen met deze Mangrovia, een luchtig familiespel.
De spelers zullen een karakter moeten kiezen waarbij ze bij elk karakter 2 verschillende bonussen of acties kunnen uitvoeren. Het karakter zal ook de volgorde bepalen waarin die acties mogen uitgevoerd worden. Dit alles door slechts 1 pionnetje te plaatsen !


Het spel zal een gevecht worden over het verkrijgen van de beste plaatsen voor je hutten in dit toch wel prachtig landschap van azuurblauwe zeeën een donkergroene mangroves. Je kan overwinningspunten scoren door de meeste hutten te bouwen langsheen de 8 wandelpaden, die allen geflankeerd worden door de standbeelden van de Goden. Door het controleren van heilige plaatsen kan je extra punten scoren, maar ook door het verzamelen van amuletten, en door gewoonweg hutten te bouwen op willekeurige plaatsen.


Om een hut te bouwen moet de grond daar actief zijn, en je moet de exacte prijs kunnen betalen. Het zal er dus om spannen om een gepaste plaats te vinden, en naarmate het spel zal vorderen, zal dit gevoel nog versterken. Om het spel als overwinnaar te kunnen afsluiten, zal je nauwgezet de best mogelijke combinaties van acties moeten kiezen en moeten timen. Zulke combinatie heet een 'rituele site'. Een boot vaart van de ene rituele site naar de andere heen en weer, waarbij de acties geactiveerd worden. Kies je bijvoorbeeld een rituele site hoog op het bord, dan kan je erg vroeg kaarten kiezen, maar zal je laat in het spel een plaats kunnen kiezen om je hut te bouwen, of om amuletten te verzamelen.


Nog een actie type is actieve landtegels te selecteren en om zo de startspeler te worden. Nadat iedereen 2 acties heeft uitgevoerd, is een ronde ten einde. Een spel bestaat meestal uit 10 tot 14 rondes, en is gedaan als er één speler zijn laatste hut heeft gezet.


Een belangrijk element in dit spel is het verzamelen van de amuletten. In plaats ze bij te houden om in te ruilen voor punten op het einde van het spel, kan je ze ook gebruiken om hutten te bouwen op vast bepaalde plaatsen. Deze hutten betaal je met amuletten in plaats van kaarten. Zulk een hutje kan wel eens het verschil maken in meerderheid bezitten of niet. Amuletten kan je verdienen door een hut op een amulet vakje te bouwen.
Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is in december het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 75 minuten

Reacties

Populaire posts