Nehemiah

Lang lang geleden, in de buurt van het beloofde land, leefden de mensen met grote schrik en ze schaamden zich ook een beetje : de muur rond Jeruzalem was niet langer intact ! Zonder deze muur zijn de tempel en de Israëli's niet veilig meer. Ene zekere Nehemiah hoorde over deze situatie - waarschijnlijk via Twitter -  en besloot om van Babylon naar Jeruzalem te reizen. Hij is het nu die de weder opbouw van deze muur zal leiden.


Voor we het spel verder bespreken, vinden we hier het citaat uit de Bijbel : Nehemiah 1: 1-4 :
"The words of Nehemiah the son of Hacaliah. Now it happened in the month of Chislev, in the twentieth year, as I was in Susa the capital, that Hanani, one of my brothers, came with certain men from Judah. And I asked them concerning the Jews who escaped, who had survived the exile, and concerning Jerusalem."
And they said to me, "The remnant there in the province who had survived the exile is in great trouble and shame. The wall of Jerusalem is broken down, and its gates are destroyed by fire." As soon as I heard these words I sat down and wept and mourned for days, and I continued fasting and praying before the God of heaven."

Maar genoeg godsdienstig gezwets, over naar het spel zelf. De spelers zullen willen of niet de rol opnemen van Israëlische leiders die meehelpen om de muur van Jeruzalem terug op te bouwen. Het mechanisme is een puur worker-placement zoals we dat van vele spellen kennen.


Eerst plaatsen de spelers hun werkvolk op de werkkaarten, die regelmatig veranderen.
Zodra een speler zijn werker activeert, mag deze ook andere werkkaarten activeren in dezelfde rij van kaarten die reeds werden geactiveerd. Dat zal je wel wat geld kosten, maar je krijgt er wel extra grondstoffen voor terug.
Ben je even niet aan het opletten dan kan een rij met werk kaarten veranderd worden, nog voor je de kans krijgt om je werkers te gebruiken. Het is dus uiterst belangrijk om nieuwe werkkrachten te plaatsen op de goede kaarten, maar ook om de reeds geplaatste werkers tijdig te gebruiken.


Nehemiah is redelijk gemakkelijk aan te leren, en is niet te moeilijk om het te spelen. Daarom is het een uitstekend familiespelletje, waarbij je verschillende strategieën kunt toepassen. Een speelbeurt blijft redelijk beperkt in tijd, dus je zult snel terug aan zet zijn en je hoeft je geen moment te vervelen of wachten totdat de andere spelers klaar zijn. Verder vinden we nog 2 varianten in de spelregels mocht je het basisspel beu worden.

Dit spel werd geschonken door Gry Leonardo en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts