Pinocchio: True or False

Iedereen heeft vast en zeker wel eens het verhaal van Pinocchio gehoord in zijn jeugdtijd. Bij Capstone HK moesten ze zeker heimwee naar deze tijd gehad hebben, want ze hebben er zelfs een bordspel van gemaakt.


Sinds Pinocchio bij de kleermaker woont, is deze oude man niet langer eenzaam meer. Maar of de kleermaker daar blij mee is, is nog niet zeker, want Pinocchio doet niets dan liegen. Daarom zei een engel op een bepaalde dag tegen Pinocchio : "Als het je lukt om een avontuur tot een goed einde te brengen, zonder zelf te liegen, en de leugens van de anderen op je avontuur te kunnen ontdekken, zal je een echte jongen worden van vlees en bloed !".


Zoals je al merkt is Pinocchio een luchtig spel waarbij je een verhaal zult moeten vertellen. Een speler trekt een kaart met voorwerpen op, kiest één van de 4 voorwerpen op deze kaart, en beslist dan of het verhaal dat deze speler hierover gaat vertellen waar of niet waar is. De andere spelers luisteren aandachtig en proberen te weten te komen of hij/zij de waarheid aan het vertellen is of niet. Na het verhaal mag de speler die het snelste het Pinocchio poppetje vast pakt, een vraag stellen, waarop de verteller eerlijk moet antwoorden, tenzij het verhaal niet echt was. In dat geval mag de verteller eender wat antwoorden op de vraag.


Daarna zal elke speler in het geheim stemmen of dit verhaal waar of niet waar was. De spelers die fout gokken moeten een houten neusblokje nemen en daarmee de neus van Pinocchio groter maken. Hoe meer spelers fout antwoorden, des te sneller de neus zal groeien. De speler die bij het plaatsen van een blokje de neus laat omvallen, krijgt een strafpunt. Zodra een speler een derde strafpunt krijgt, is het spel ten einde en de winnaar is die persoon die de minste strafpunten heeft.

Je kan het spel nog wat uitdagender maken als volgt : als meer dan de helft van de spelers juist antwoorden, dan moet jij als verteller ook een stuk neus plaatsen.

Dit spel werd geschonken door Capstone HK en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 4-10
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts