Walk to Jesus

Ok, we moeten toegeven dat de stand van Walk to Jesus in Essen niet zo succesvol was als die van Queen Games of Days of Wonder. Maar we willen deze Walk to Jesus - niet te verwarren met het kookprogramma Wok with Jesus - toch een kans geven en aan jullie voorstellen.


Tja, wie komt erop ? Walk to Jesus is het eerste 'christelijk motivatie familie spel' in de wereld. Je zult op een speelse wijze kennis maken met religieuze zaken. Het spel kan zelfs gebruikt worden bij gebeden of meditaties. Ik durf wedden dat CD&V zeker subsidies wil uittrekken om dit spel wat bekender te maken in Vlaanderen.


Om het spel te winnen zal je 'Devine Grace' kaarten nodig hebben. Die kan je verkrijgen door andere spelers te helpen. Volgens de makers van het spel is dit het eerste spel van de wereld waarbij je je tegenspelers, of beter gezegd medespelers, moet helpen om te kunnen winnen. Wij weten echter dat er vele andere spellen zijn, zoals Pandemie, of de spellen van Sunny Games, waar samenwerken ook noodzakelijk is om 'samen' te winnen, terwijl hier er slechts één winnaar is. Is het volgens jullie ook niet christelijker om alle spelers te laten winnen ? Nu nog wachten op de uitbreiding : "Walk on water". Amen.

Een filmpje kan je hier vinden :Dit spel werd geschonken door Value Ad Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar (of vanaf je eerste communie)
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts