Ohne Haufen, Dumm gelaufen

We vragen ons toch af waarom sommige titels van spellen zo taal gebonden zijn ? Een heleboel mensen zullen de neiging hebben om dit spel links te laten liggen, alleen al omdat de titel niet verstaanbaar is. Maar dat is natuurlijk niet een reden om een spel niet te spelen. Voor je het weet laat je een erg leuk spel schieten.

Ohne Haufen, Dumm gelaufen (Zonder kaka, voor niets gelopen - vrij vertaald volgens mijn gebrekkig Duits met haar op) is een zeer snel kaartspelletje over kameel karavanen. De spelers zullen tegelijkertijd proberen om overeenkomstige kaarten te vinden om zo een karavaan te vormen met een aantal kamelen, of dromedarissen (afhankelijk van het aantal bulten).


Het aantal kamelen dat je nodig hebt zal elke ronde veranderen en zal bepaald worden door een houten fiche dat getrokken wordt. En het is niet toegelaten dat je 2 kamelen of dromedarissen in je karavaan hebt van dezelfde kleur. Indien een speler er in slaagt om een juiste rij van kamelen te bouwen met het correct aantal, dan maakt hij deze rij af met een hoopje stront. (vandaar Haufen in de titel)

Elke ronde zal de snelste speler de houten fiche krijgen dat de lengte van de karavanen bepaalde. Na 7 rondjes zijn al deze fiches verdeeld en tellen de spelers de waardes van de fiches op om de winnaar te bepalen.


Ohne Haufen, Dumm gelaufen is vaak een hectisch en stresserende spelletje. De kinderen zullen er dol op zijn. Volwassenen zullen eerder na een paar rondjes iets meer diepgang in een spel zoeken.

Dit spel werd geschonken door Moses verlag en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten




Reacties

Populaire posts