Braino

Het lijkt wel of een stukje plastiek met metalen balletjes je voor de gek houden ! Dit klein, compact spelletje heet braino, en het spelprincipe zou al eeuwen oud zijn.

Dit spel werd eeuwen geleden gespeeld met lucifers, stenen of andere voorwerpen. Het werd zelfs in de Amerikaanse oorlog gespeeld in de 19e eeuw aan het front. Velen speelden het om wat geld of drank te winnen. Moest ik toen soldaat geweest zijn, dan had ik al veel geld verloren.

Het spelen gaat als volgt : bovenaan in een soort van mini-flipperkast zitten 15 metalen bolletjes. Halverwege zitten er verschillende hendeltjes die in 2 standen kunnen staan. Door 1 van die hendels naar links of naar rechts te zetten, kies je het soort spel. De 2 soorten zijn : degene die de laatste bal onderaan laat vallen, is de winnaar, of degene die de laatste bal onderaan laat vallen, is de verliezer.
Een andere hendel zal bepalen wie er mag beginnen : jijzelf of braino.
Eenmaal alles gekozen is, mogen de balletjes beginnen vallen. Begin je zelf, klik je 1,2 of 3 keer op een knopje om een balletje te laten rollen. Deze zullen op hun weg naar beneden de hendeltjes manipuleren. Had je gekozen om Braino te laten starten, druk je éénmaal op de knop. Braino zal namelijk zelf kiezen of hij 1,2 of 3 balletjes laat rollen. Het spel gaat verder tot iemand de laatste bal onderaan laat vallen. Afhankelijk van je keuze bij de setup, is de winnaar nu gekend : jij of het stukje plastiek .... veel succes !

Dit spel werd geschonken door Popular Playthings en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 1
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 minuut per spel

Reacties

Populaire posts