Memorable Stories

De spellen waarbij je verhaaltjes mag vertellen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Zo is ook deze Memorable Stories van G3 een spel waar je serieus veel fantasie voor nodig hebt.


Memorable Stories is een kaartspel waarbij de spelers regelmatig in de lach schieten, en waarbij de verbeelding van de spelers een belangrijke factor zal zijn. De spelers zullen namelijk verhaaltjes moeten vertellen, met of zonder de hulp van de kinderen, om zo een vreemd, grappig, belachelijk maar voornamelijk een verhaal dat blijft hangen, uit hun mouw te schudden. Je zult je dus goed moeten concentreren en focussen !

Gebaseerd op 3 of meerdere willekeurig getrokken kaarten (tot 6 stuks), afhankelijk van de moeilijkheid die je kiest, vertellen de spelers rare, griezelige, grappige of absurde verhalen aan de hand van de kaarten die je in het begin van het spel krijgt. En aan jou de taak dat dit verhaaltje in het geheugen van je medespelers te printen ! Terwijl jij je verhaal vertelt, leg je de bijhorende kaarten open op de tafel. Dan is het de volgende speler die hetzelfde doet. Uiteindelijk liggen alle kaarten van alle spelers open op tafel. Nu worden deze kaarten gedekt.

Er zal nu nog een 2de verhaal vertelt worden, deze keer in omgekeerde volgorde. Als dat ook gedaan is, worden die kaarten ook gedekt geplaatst. Vanaf nu begint het geheugenspel. De spelers proberen kaarten te vinden die bij een bepaalde persoon zijn verhaal hoort. Voor elke goed antwoord verdien je een punt, voor elke fout zal je een punt verliezen. Maar dit spel speel je niet om te winnen, eerder gewoon om het plezier.

Dit spel werd geschonken door G3 en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 3-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts