Hook

Aarrrghhh .... het is weer piratentijd met deze Hook van kapitein Pegasus! En deze piraten hebben iets met hun gevederde vriend, de papegaai. Er is net een hele boot met van deze beestjes aangekomen, en een beetje piraat wil de beste vogel op zijn schouder hebben zitten.




De doos van het spel is op zich niet zo groot, maar we hadden meer spelmateriaal verwacht na het openen. Maar we vinden toch een heleboel leuke kaartjes met daarin 3 kogelgaten ! In het begin van het spel zal elke speler 1 piraat kiezen. Iedere piraat krijgt een levensbordje, en daarop zijn 9 velden met getallen, die overeenkomen met het aantal levens dat elke speler heeft. De spelers ontvangen ook 3 kaarten met gaten en leggen deze naast mekaar. De overblijvende kaarten met de doelen worden geschud en evenredig aan de spelers gegeven.



Elke ronde zullen de spelers hun bovenste kaart van de stapel omdraaien. Dan zal iedereen tegelijkertijd proberen om een plaatsje voor hun tegels te vinden. Figuurtjes kunnen door de gaten bekeken worden, dus je moet zo de beste plaats kiezen. Veel tijd daarvoor is er niet. En eenmaal je een kaart vast neemt, moet je die kaart ergens leggen.

Vervolgens zal men de figuren die zichtbaar zijn doorheen de gaten bekeken worden. Ligt voor een speler een kaart waar een piraat zichtbaar is, zal hij beschoten worden en heeft deze 1 leven minder.
Bij een zwarte piraat mag die speler zelf kiezen wie er beschoten wordt.  Een kooi of vat zullen je beschermen tegen de piraten. Een fles Robby rum van den aldi brengt je in de zevende hemel en daardoor mag je 1 kanonskogel verwijderen van je levensbord. Een bom zal iedereen raken.
En uiteindelijk, waar iedereen op zoek naar is : een papegaai. Staat die op je kaartje dan mag je die kaart opzij leggen en die zal op het einde van het spel punten opleveren.




Het spel zal verder gaan totdat alle spelers op één na dood zijn. De speler met de meeste papegaaien op zijn kaarten is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Hook is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts