Zombie mania

Weeral een zombie spelletje hoor ik je al denken. Dat klopt, maar deze keer is het een zombie spel voor kinderen, iets wat we nog niet vaak zijn tegen gekomen. En als we er dan nog bij vertellen dat dit een spel van Reiner Knizia is, hebben we toch wel de interesse van sommigen gewekt veronderstellen we.


In Zombie Mania is er nog maar eens een invasie van ondoden uitgebroken in een klein en idyllisch dorpje. Overal lopen er zombies rond en deze willen zich te goed doen aan vers vlees. De levenden willen deze creaturen het liefst zo snel mogelijk waar ze thuis horen : op het kerkhof.

Tijdens een speelbeurt mag men met 8 speciale dobbelstenen werpen. Hierop staan verschillende zombie symbolen, zoals een kant met een grafsteen, een kant met een huis en een kant met een verdubbelaar. Je mag hier kiezen welke dobbelstenen je wilt houden, en met de rest mag je opnieuw dobbelen. Je bent wel verplicht om minstens 1 dobbelsteen opzij te leggen. Dobbel je geen zombies, heb je pech en gaat de beurt door naar de volgende speler. Op het einde van je beurt zal je ook verplicht 2 grafstenen moeten hebben.


Om een zombie terug onder de zoden te krijgen, moet men 2 gelijke symbolen dobbelen. Heb je de verdubbelaar geworpen tesamen met 2 identieke symbolen, mag je 2 zombies een stamp onder hun rottend gat geven. Dobbel je 2 huizen, gaan de zombies niet naar het kerkhof, maar naar een willekeurige medespeler. Veel meer dan dit komt er niet bij kijken, erg simpel dus.

Dit spel werd geschonken door Noris spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten
Reacties

Populaire posts