A Feast for Odin

A Feast for Odin, of de versie die wij in de spellenclub hebben heet : Ein Fest für Odin. Jammer genoeg een Duitstalige versie dus. Maar laat dat klein beetje tekst dat op de kaarten staat niet aan je hart komen. Dit is een spel voor gevorderde spelers, dus dat klein beetje tekst op een kaartje is snel opgezocht in de Nederlandstalige handleiding die we voor jullie afgeprint hebben.


Yes, hoor ik al velen roepen : een nieuw spel van Uwe Rosenberg. Hou er wel rekening mee dat je een flinke handleiding van 23 bladzijdes, en een verklarende handleiding van 16 bladzijdes zult moeten doorlopen. Het was dan ook niet voor niets één van de zwaarste dozen die we voor jullie terug mee uit Essen brachten.


De spelers gaan op avontuur in de wereld van de Vikingen. Ze gaan aan de slag als jager, handelaar of plunderaar. Ze bouwen huizen, ontdekken verre landen en dragen iedere ronde bij aan het feest ter ere van Odin. Odin is een strategisch spel met een grote verscheidenheid aan actiemogelijkheden. Iedere keer opnieuw tracht je de mogelijkheden op je spelbord te optimaliseren.
In het spel Odin herbeleef je de culturele successen, de handelsexpedities en de plunderingen van de stammen die we nu als “Vikingen” kennen. Dat de mensen uit die tijd goede zeelieden waren, had te maken met het feit dat het zwaar was om enkel van landbouw te leven. Grote tekorten van gewassen veroorzaakten heel wat leed. In het spel Odin kan je nieuwe gebieden ontdekken en plunderen. Je ervaart hoe het alledaagse leven was door goederen te verzamelen die je een sterke positie verschaffen in de samenleving. De speler wiens bezittingen het meest waard zijn aan het eind van het spel, wint.

 Een 1 uur durend (!!) filmpje met hoe je het spel speelt kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Feuerland Spiele en is het spel van de maand december bij het Geel Pionneke.
A Feast for Odin is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts