Area 51 : Top Secret

De jaren 50 in Amerika stonden bekend voor hun enorme auto's die nu nog erg in trek zijn bij menig autoliefhebbers, rock 'n' roll, maar in een bepaald gebied - met name in de Nevada woestijn - ook bekend van de buitenaardse wezens die er geland zouden zijn. Is dit echt gebeurd of houdt de Amerikaanse regering alles in een doofpot ?


Om paniek bij de mensen te voorkomen, heeft de president zijn generaals de opdracht gegeven om al het bewijsmateriaal dat met de buitenaardse wezens te maken heeft, te stockeren in Area 51, een afgezonderde militaire basis in de woestijn. Het is hier dat de spelers al hun futuristische wapens, ongelooflijke voorwerpen, en de lichamen van de wezens in een zeer moderne opslagplaats gaan bewaren.


Deze basis is echter maar capabel om slecht bepaalde voorwerpen op te slaan, en moet voortdurend aangepast en verbeterd worden. De generaals doen hun best om de beste te zijn bij het bouwen en verbouwen van de opslagplaatsen en infrastructuur, met als doel een optimale logistieke oplossing te vinden om al deze zo geheime voorwerpen op te slaan, en dit allemaal om hun president een plezier te doen.

Bij Area 51 : Top Secret krijgen de spelers te maken met verschillende categorieën  van voorwerpen, zoals ruimteschepen, wapens en gebruiksvoorwerpen, die allen genummerd zijn van 1 tot 4 om aan te duiden hoe gevaarlijk ze zijn. Afhankelijk van hun nummer moeten ze al dan niet beter opgeslagen worden. De spelers zullen opslagplaatsen moeten bouwen om deze dingen in te bewaren.


Voorwerpkaarten zullen verzameld moeten worden, maar het belangrijkste element in het spel is dat wanneer een speler eenmaal kiest om stapel van voorwerpkaarten op te nemen, al deze voorwerpen in de opslagplaats moeten worden opgeslagen. Zelfs die voorwerpen die punten opleveren voor de andere spelers. De belangrijkste strategie die je in dit spel kan gebruiken is dus gebruik maken van bestaande opslagplaatsen en vervoersmiddelen om je eigen score te optimaliseren. Maar dat is allemaal sneller gezegd dan gedaan.

Een gedetailleerde review van Undead Viking kan je hier bekijken in het Engels :


Dit spel werd geschonken door Mücke Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts