Baaaaa!

Baaaaa! van Bioviva zullen de kleinste spelers zeker aantrekkelijk vinden om te spelen. Het spelbord bestaat uit een 3D berg die de schaapjes moeten beklimmen. De spelers werken samen om de schapen bovenaan de top van de berg te krijgen, voordat de wolf ze te pakken krijgt.


Alle schapen komen in het begin van het spel samen onderaan de berg. De wolf staat aan de overkant beneden van de berg. De herder en zijn hutje staan bovenaan. De startspeler neemt een kaart uit de open kaarten op tafel. Daardoor kan er een schaap bewegen in de richting van de pijl die op deze kaart staat. Daarna moet hij een wolfkaart pakken die zal aanduiden in welke richting de wolf gaat bewegen. Dan is het de beurt aan de volgende speler.


Ligt de herder tussen de beschikbare kaarten, en je kiest deze kaart, mag je de herder bij de schapen zetten. De herder zal de schapen beschermen tegen de wolf. Mocht de wolf toch bij één of meerdere schapen terecht komen, zullen zij jammer genoeg de top niet halen. Het is nu aan jullie om zoveel mogelijk schapen bij de hut van de herder te krijgen.

Een kort filmpje hoe je het spel moet spelen kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Bioviva en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1-5
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts