Candy time

De komende dagen / weken kan je er van op aan dat het candy time is : de Sint die eraan komt met al dan niet zwarte pieten, Kerstmis, oudejaar met de bijbehorende zangertjes ... jammer genoeg is bij het bordspel Candy Time geen snoep te bespeuren.


Candy Time is een spel waarbij tegels moeten geplaatst worden, en waarbij de spelers stukjes snoep moeten vervolledigen. Geen enkele tegel heeft een volledig snoepje afgebeeld, enkel halve snoepjes kan je erop terug vinden. Wel, 4 helften eigenlijk, 1 op elke kant langs de zijde van de vierkantige tegel. De spelers moeten hun tegels combineren met de tegels die op de tafel liggen om één, twee of zelfs drie snoepjes te vervolledigen. Bepaalde snoepjes zijn een punt waard, anderen zijn er 2 waard en nog anderen laten je toe om een extra tegel te spelen.


Het spel gaat van start met een rij van snoeptegels die willekeurig op de tafel geplaatst werden. De spelers krijgen dan elk 3 tegels, en daarvan mogen ze er 1 per spelbeurt spelen door deze bij te puzzelen op de tafel. Daarna mag je zoveel tegels nemen als je stukjes snoep af hebt gemaakt. De tegels hoeven niet aan alle zijdes te passen, dus als je een tegel plaatst die 3 andere tegels raakt, maar je maakt maar 2 snoepjes af, mag je 2 tegels bijnemen. De tegels die je bijneemt gaan aan de kant : dat zijn je punten. Op het einde van je beurt mag je een tegel bijnemen, zodat je altijd 3 tegels hebt om de volgende speelbeurt vanuit te kiezen. De speler die de meeste snoepjes wist te maken is de winnaar.

Een filmpje (in het Spaans) kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Brain Picnic en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 10 - 25 minuten

Reacties

Populaire posts