Leo

Leo, Leoooo, iedereen komt als je Leo roept. In dit geval zou ik toch maar niet te hard roepen vooraleer deze leeuw voor je neus staat.


Leo is de naam van de leeuw die de hoofdrol speelt in dit spel. Leo zijn manen zijn zo lang geworden, dat hij dringend naar de kapper moet. Als hij dat niet dringend doet, kan hij het respect van de andere dieren verliezen door zijn slordige look. Onderweg naar de kapper zijn het wel diezelfde dieren die Leo constant ophouden om eens te babbelen. Lukt het jou om deze koning van de jungle op tijd bij de kapper te krijgen ?


De spelers dienen dus deze leeuw te helpen om hem bij de kapper te krijgen nog voor sluitingstijd. Bij het klaarzetten van het spel worden alle dierentegels gedekt geschud en worden ze in een spoor tussen Leo en Bobo's Barber Shop geplaatst. De klok komt op 8u s'morgens te staan, en elke speler mag een aantal handkaarten starten. Tijdens een speelbeurt mag een speler een kaart spelen om Leo 1 tot 4 vakjes op het spoor verder te laten gaan. De tegel waarop Leo terecht komt, zal open komen te liggen. Indien die tegel van dezelfde kleur is als de daarnet gespeelde handkaart, zal de klok niet verder worden gezet. Was de tegelkleur verschillend van de kaartenkleur, gaat de klok tussen 1 en 5 uur verder, afhankelijk van het dier dat op de tegel staat.


Indien de klok op 20.00u s'avonds komt te staan voordat Leo bij de kapper is, is de ronde ten einde en moet Leo terug van start beginnen de volgende dag. Alle open tegels worden dan terug gedekt geplaatst. Lukt het de spelers om Leo op tijd bij de kapper te krijgen binnen de 5 dagen, winnen de spelers gezamenlijk. En als we jullie er nu nog bij vertel dat dit spel de Duitse kinderspelprijs heeft gewonnen dit jaar, dan veronderstel ik dat jullie helemaal overtuigd zijn om dit spel eens te proberen.

Een Duitstalig filmpje met de regels kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Abacus Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts