Mangaka: The Fast & Furious Game of Drawing Comics

Mangaka is een creatief spel dat erg snel speelt, waarbij de spelers stripverhalen tekenen over 4 rondes. Daarbij combineren ze bepaalde thema's en een aantal steeds toenemende trends.


De spelers starten door het tekenen van 3 thema kaarten, zoals daar zijn de Kaiju - reuzen monsters - of de robotten en androids bijvoorbeeld. Dit doen ze om het onderwerp van hun stripverhaal te bepalen. Deze 3 thema's blijven bij die speler gedurende de rest van het spel. Vele van die thema's hebben een vleugje Japanse manga of anime, maar niet allemaal. Daarna kiest elke speler een titel.


Na enkele minuten voorbereiding zal er een 5 minuten durende timer geactiveerd worden en kan het eigenlijke spel starten. Gedurende deze 5 minuten hebben de spelers de tijd om hun stripverhaal te tekenen en daarmee hun thema uit te drukken. Zodra de tijd voorbij is, zal elke speler beurtelings hun strip voorlezen aan de rest van de spelers. De andere spelers zullen dan dit verhaal beoordelen, en daarbij kan je 2 punten verdienen voor elk van de 3 basisregels : 1. druk je thema uit   2. gebruik drie of minder tekstballonnen    3. teken iets herkenbaar in elk vakje.


Bij de start van ronde 2 komen er trend kaarten bij te pas, zoals science fiction, fantasy, sport, etc ...
Deze kunnen nieuwe overwinningspunten opleveren. Enkele van hen kan door elke speler gewonnen worden, anderen slechts door 1 of 2 spelers. Ook zullen de strippagina's sneller gemaakt moeten worden. Er moeten meer vakjes getekend worden op dezelfde tijd. In ronde 1 tekende je nog 2 vakjes, in ronde 2 zijn er dat 4 en in ronde 3 zijn er dat 6. De laatste ronde zal je 8 vakjes mogen tekenen.
Ook het aantal trends zal elke ronde verdubbelen. Je merkt wel dat dit eerder een spel is voor de creatieve spelers onder ons, maar daarom niet minder leuk.Een Engelstalig filmpje met de eerste impressies van RFC Podcast kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Japanime Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1- 8 spelers
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 30 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts