Race to the North Pole

Klaar voor een extreme zware wedstrijd ? Dit spel is voor avonturiers die het wel zien zitten om als eerste de Noordpool te bereiken. Maar dit gebied is meedogenloos. Jou expeditieteam zal te maken krijgen met de onverbiddelijke wildernis van het Noorden, onverwachte weersomstandigheden, onderkoeling en honger. Slechts één team zal de geschiedenisboeken in gaan als het team dat als eerste op de Noordpool was.
Bij Race to the Northpole heeft elke speler een expeditieteam die ze als eerste op de Noordpool moeten zien te krijgen. Op het spelbord is dit het midden van het bord. De eerste speler die al zijn pionnen in het midden krijgt, is de winnaar van het spel. Je speelt het spel aan de hand van kaarten die voor jou liggen. Daarmee kunnen je pionnen bewegen. Enkele kaarten laten je toe te bewegen, terwijl anderen kunnen dienen om de tegenstanders te hinderen. Maar het hinderen van je tegenstanders komt tegen een prijs.Telkens je een andere speler hindert, moet je een ijsmasker tegel nemen. Daar kunnen materialen op staan, maar ook enkele vervelende zaken die jou geplande schema wel eens om zeep kan helpen. Ook uniek aan dit spelbord is dat het kan ronddraaien, waarmee het Arctische weer kan gesimuleerd worden. Als er een storm passeert, zal alles veranderen. Jouw bewegingskaarten bewegen mee met het spelbord en je zal een nieuwe set kaarten ontvangen. Ook zal het Arctisch gebied dat volledig uit scheuren bestaat veranderen.


Het spelbord is zodanig ontworpen dat elk spel je speelt nieuwe strategische elementen met zich meebrengt. Bij het spel kan je een gratis app "Dized" vinden, waardoor de spelers een heleboel nieuwe spelelementen, locaties en mechanismes kunnen ontdekken.

Een filmpje van Tom Vasel kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Playmore Games Inc en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts