Tunhell

Tunhell zal in 2015 al het levenslicht, maar we brachten dit spel pas nu mee uit Essen. Dit is een leuk familie fantasy kaartspel, waarbij elke speler aan het hoofd staat van een groep dwergen. Jou taak is om meer schatten te verzamelen dan jou tegenstanders.

De verschillende taken in je dagdagelijks leven bestaan uit het aannemen van dwergen, op eigen risico graven naar schatten en vechten. De speler met de langste baard mag beginnen. Volgens de richting van de wijzers van de klok mogen de spelers één actie ondernemen, en dit zal zich zo blijven herhalen tot het spel ten einde is.


Tijdens een speelbeurt moet een speler één en slechts één actie uitvoeren, en die kan uit 2 dingen bestaan :
* Speel een dwerg en pas zijn effecten toe. 
* Neem een nieuwe dwerg in dienst.
Een speler kan dus maar 1 dwergkaart in zijn beurt spelen, en deze bestaan uit 4 verschillende soorten.
- Krijgers
- Gravers
- Verkenners
- Springstofspecialist
Elke soort heeft een eigen kleur en een ander symbool bovenop de kaart staan. Elk karakter heeft ook een eigen effect : Een krijger kan met vijanden vechten en zal er voor zorgen dat de toegang tot de mijn moeilijker zal worden voor de andere spelers. Een verkenner mag de eerste 3 van de 5 kaarten van een mijn bekijken - afhankelijk hoe sterk de verkenner is. De verkenner moet deze kaarten niet laten zien aan de tegenstanders.

Een graver kan in een mijn graven en zal op zoek gaan naar schatten. De springstofspecialist zal alle krijgers uit een mijn laten lopen van schrik, waardoor alle krijgers naar de aflegstapel moeten.
Om een dwerg aan te nemen, kiest de actieve speler een kaart die beschikbaar is in het aanwerf centrum, en voegt deze bij op zijn hand. Onmiddellijk daarna plaatst deze speler een nieuwe kaart van de trekstapel op deze open plaats, zodat er steeds 5 dwergen beschikbaar zijn om in te huren.
Let op, je kan nooit meer dan 6 kaarten op hand hebben.


Het spel is onmiddellijk ten einde zodra 2 van de 3 stapels kaarten met mijnen leeg zijn. Elke speler telt dan zijn overwinningspunten van zijn schatten op, en de eventuele trofeeën die hij verkregen heeft. De speler met de meeste punten is de grootste dwerg.

Een Franstalig filmpje van Ludo-Chrone kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Pixie Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts