Azul

Azul is een Moors woord, waar het 'azulejos' heet. Het zijn witte en blauwe keramische tegels. De Portugezen waren er gek op toen hun koning Manuel I op bezoek was in het paleis van Alhambra in het zuiden van Spanje.


De koning, die weggeblazen werd door de schoonheid van de binnenkant van het paleis, gaf onmiddellijk de opdracht dat zijn eigen paleis in Portugal met gelijksoortige tegels moest versierd worden. Jij bent in dit spel een tegelspecialist / artiest, en jij hebt de eer om het paleis in Portugal te decoreren.


De spelers gaan beurtelings gekleurde tegels trekken van hun leveranciers en plaatsen deze op hun spelersbord. Later in de ronde zullen de spelers punten scoren gebaseerd op de manier waarop ze de tegels geplaatst hebben. Extra punten kunnen gescoord worden door setjes te vervolledigen. Overschotten leveren echter negatieve punten op. De speler met de meeste punten op het eind van het spel is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door PlanBGames / Pegasus Spiele en is vanaf november het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30-45 minuten

Reacties

Populaire posts