Jungle Race

 
Elk race spel moet niet hetzelfde zijn en dat hebben ze bij Cranio Creations ook begrepen. Met “Jungle Race” hebben ze hier prachtig op ingespeeld. Doel van het spel is om zoveel mogelijk medailles te winnen. Dit doe je door op het einde van elke ronde zoveel mogelijk kaarten te bezitten van de racers die in de top 3 zijn gefinisht. Na 3 rondes wordt er gekeken wie algemeen de meeste medailles bezit en zich dus mag kronen tot kampioen van de jungle.

Om de regels een beetje beter te begrijpen, wijst elke kaart die je speelt je punten toe volgens de laatste ranglijst van die racer. Als de giraf op de derde plaats eindigt en je hebt drie giraffe-kaarten gespeeld, krijg je drie punten. Als de giraffe als eerste was geëindigd, zou je negen punten scoren! Elke kaart die je speelt, laat je ook die racer omdraaien voor degene die ervoor staat. Maar als je een kaart speelt met de afbeelding van de racer vooraan, dan worden ze naar achteren verplaatst en alle andere racers naar voren geschoven.


Er worden veel berekende risico's genomen tijdens het spel. Je hebt zeven kaarten om te spelen - hoewel je ze niet allemaal hoeft te spelen - waarbij elk 1 van de racers voorstelt. Het is duidelijk dat, welke racekaart je ook hebt, je degene moet zijn aan de voorkant. Maar als je te snel duwt, kan een andere speler gemakkelijk je favoriete racer naar achteren sturen, waardoor die kaarten waardeloos worden. Een spel dat zeker de moeite waard is om te spelen!

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Jungle Race is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Cranio Creations

Reacties

Populaire posts