8 bit boxIello wist meteen mijn aandacht te trekken op de spellenbeurs met deze 8 bit box. Het is namelijk een bordspel variant op enkele retro games. Zoals bij elke goede PlayStation-promo worden bij de aankoop van de console drie nieuwe games aangeboden: een Pacman-spel, een racespel en een potje atletiek. Met andere woorden, we zullen in 8Bit Box alle benodigde apparatuur vinden om de verschillende games te spelen: 6 controllers, dobbelstenen, pionnen, kubussen ... Er zullen ook 3 kleine dozen zijn die elk een spel en zijn uitrusting bevatten : tegels, linialen, enz.


Het concept is interessant omdat we 3 spellen in de standaarddoos hebben en dat we later er nog  extra spellen kunnen aan toevoegen.  Het eerste spel is een soort van Pacman : één speler bestuurt Pacman en de anderen spelers besturen elk een spookje. De spelers programmeren hun gamepad op hetzelfde moment, waarbij ze de richting die moet worden gevolgd kiezen, en het aantal vakjes dat ze verder bewegen. Wanneer iedereen dat gedaan heeft, onthullen de spelers hun controller. Eerst mag Pacman bewegen, daarna komen de spookjes aan de beurt. Aan het einde van de beurt ontvangt Pacman een van de 12 witte blokjes. Het spel is ten einde als Pacman de 12 witte blokjes gewonnen heeft of als een spook Pacman weet te vangen. Pacman ontvangt vervolgens het aantal punten gelijk aan het aantal witte blokjes dat hij heeft verzameld en de spoken ontvangen evenveel punten als witte blokjes die niet zijn geoogst. Het spel is echter heel eenvoudig en zal meer kinderen aanspreken dan volwassenen.


Het 2e spel dat we in de doos terug vinden is Outspeed. Ook hier spelen de spelers tegelijkertijd.
De race wordt gespeeld in een reeks beurten waarbij de spelers moeten beslissen over 1 van de 3 voorgestelde opties: het spenderen van brandstof om vakken te verplaatsen, wapens te ontvangen
en schieten.  In dit spel komt het erop aan om je brandstof te beheren om niet zonder te komen zitten. Bovendien zijn sommige paden alleen geschikt voor een klein aantal ruimteschepen. Als er te veel ruimteschepen bij mekaar komen, zijn ze allemaal geblokkeerd en verliezen ze hun beurt ... Het grappige is dat de wapens die de ruimteschepen aan de voorkant kunnen hebben, kunnen terugdraaien om te versnellen.


Het 3e spel bestaat uit atletiek, en zoals de meeste computerspellen over atletiek, bestaan deze uit verschillende onderdelen. Dit atletiekspel bevat 12 kleinere simpele spellen. Meestal is een dobbelsteenworp genoeg om een spel te spelen, maar toch heeft het iets.

8 bit box werd geschonken door Iello en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts