Monster Lands

Monster lands combineert een aantal succesvolle spelmechanismen. Zo werkt het met een worker-placement principe, komt er een dosis dice-rolling en resource-management bij kijken. En er is zelfs nog ruimte voor een aantal leuke gevechten op zijn tijd.

Je neemt de verantwoordelijke rol op je van de leider van een clan dappere strijders. Allen willen ze de kroon van de koning winnen. Bezoek de gebouwen binnen de citadel en verjaag daar de monsters die bezit hebben genomen van het bastion. Strijd vervolgens buiten de stadsmuren verder om het land van de koningin terug te winnen.

Wanneer je de dobbelstenen binnen de muren van de citadel inzet, kun je ze gebruiken om je huursoldaten extra schilden en gereedschappen aan te laten schaffen. Ook een giftige drank kan nog wel eens van pas komen. Gebruik je de dobbelstenen als je buiten de muren het gevecht tegen de monsters voortzet, dan leveren ze strijdtools tegen de monsters en zijn ze van nut voor het terugveroveren van verloren land. De timing, de plaatsing en het type dobbelstenen is niet alleen van invloed op je eigen spel, maar beïnvloed ook de acties van je tegenspelers.


Aan het einde van het spel wordt de kroon overhandigd aan de clan met de meeste overwinningspunten. De belangrijkste punten worden binnengehaald door te zorgen dat je de meeste glorie hebt verkregen. Maar ook goud, reputatie en de trofeeën die weergeven hoeveel monsters er verslagen zijn, leveren een score op.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 12 jaar 
Speelduur: 90 minuten 

Monster Lands is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Second Gate Games

Reacties

Populaire posts