PlanetIn het prachtig vormgegeven familiespel Planet krijgt elke speler een ‘blanco’ aarde, die hij/zij moet invullen met verschillende omgevingselementen (bergen, oceanen, ijsvlaktes, woestijnen of bossen) om zo een ideale habitat te creëren om zoveel mogelijk diersoorten te kunnen huisvesten.

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een ‘Natural Habitat’ opdrachtenkaart, met hierop een persoonlijke, geheime missie om extra punten te scoren aan het einde van het spel. Planet bestaat uit twaalf rondes, waarbij de eerste drie enkel bestaan uit het opbouwen van de aarde. Vanaf ronde vier kan er gestreden worden voor de dierenkaarten, waarmee je de veroverde diersoorten naar jouw aarde lokt. Voorzie eerst wel een passend leefgebied; een olifant in een oceaan droppen heeft immers weinig zin. Kies dus zorgvuldig en win het spel door een diverse en drukbevolkte aarde op te bouwen, waarin alle dieren zich thuis voelen.


Na de twaalfde ronde eindigt het spel; spelers scoren punten door het vervullen van hun Natural Habitat opdracht; veroverde dierenkaarten met hetzelfde leefgebied als deze opdracht leveren één punt op. Met dierenkaarten met een ander leefgebied scoor je dubbele punten.

Dit spel werd geschonken door Blue orange en kan vanaf november gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts