Tales of glory
In Tales of Glory nemen de spelers tegen elkaar op in de rol van jonge helden. Op zoek naar avontuur doorheen tien jaar van hun leven (10 spelrondes) strijden ze voor prestigepunten, om niet enkel als held, maar als ware legende door het leven te gaan. Het spel bestaat uit verschillende soorten avonturentegels (monster, karakter, plaats en schat), waarvan de helden de uitgestalde tegels kunnen kopen en kunnen bijleggen op hun levenspad met eerder doorstane avonturen. Als de helden ze kunnen betalen natuurlijk, voor niks gaat enkel de zon op.

Indien een speler zijn/haar levenspad uitbreidt is dat avontuur met succes doorstaan (bv. het monster verslagen) en krijgt hij/zij de beloning overeenkomstig met de gespeelde tegel. De beloningswaarde hierop kan deels verwijzen naar eerder gelegde tegels (bv. extra beloning per aantal eerder gelegde ‘monsterkaarten’). Er kunnen geldstukken, gifflesjes, gevechts- en magiepunten gescoord worden. Een zorgvuldige keuze van welke tegel je wil kopen is dus cruciaal.
Sommige tegels bevatten schatkisten, enkel te openen met een sleuteltoken, waardoor nog extra beloningen te rapen vallen. Na 10 rondes wint de held met prestigepunten. Voor ervaren helden bevat het spel ‘queeste-tegels’ om het spel extra spannend te maken… 

Dit spel werd geschonken door Ankama en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts