Teotihuacan: City of Gods

Reis terug in de tijd naar de grootste stad in Meso-Amerika. Wees getuige van de glorie en de schemering van de krachtige precolumbiaanse beschaving. Strategie, rijkdom opbouwen, de gunst van de goden verwerven en de bouwer worden van de magnifieke Piramide van de Zon staan allemaal op het programma voor jou.


Teotihuacan: City of Gods scoorde hoge ogen tijdens Spiel op de geekbuzz-lijst van boardgamegeek. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat dit spel al snel uitverkocht was op de beurs en het nu wachten is op de herdruk die waarschijnlijk begin volgend jaar het levenslicht ziet.


In dit worker-placement spel, waar dobbelstenen jouw werkers zijn, reis je terug in de tijd naar de grootste stad van Meso-Amerika, Teotihuacan. Het doel is om de gunst van de goden te verwerven en te bouwen aan de overweldigende Piramide van de Zon.


Als een speler aan de beurt is, plaatst hij een werker op een locatietegel. Hier kiest hij een van de twee gebieden en voert vervolgens de bijbehorende actie uit. Telkens als je jouw dobbelstenen aan het werk stuurt, zullen ze sterker worden en nieuwe technologieën ontwikkelen.


Een spel wordt gespeeld in drie tijdperken. Aan het einde van een tijdperk, worden de inspanningen van de spelers gewaardeerd. Hoe beter zij weten te presteren, des te meer faam zullen ze vergaren. De speler met de meeste faam is winnaar.

Tom Vasel zijn video review kan je hier bekijken :


Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 120 minuten

Teotihuacan: City of Gods is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke


Dit spel is geschonken door NSKN Games

Reacties

Populaire posts