War chest

Een War Chest is een kist met verzamelde wapens en/of geld om crisissituaties het hoofd te bieden of goed voorbereid ter oorlog te trekken. Aan het gewicht van de ongeopende War Chestspeldoos te voelen, is deze inzameling succesvol geweest… Eens open leert de mooi vormgegeven kist dat wat je in handen hebt: ‘een replica is van het geboortegeschenk van vele koningen, koninginnen en strijders’. Een spel waarmee ze leerden ‘niet alleen een leider te worden, maar ook een goed strateeg…’

Het uit zeshoeken opgebouwde spelbord stelt een Middeleeuws strijdveld voor, waarop de twee spelers (of teams van twee spelers) met hun legers op zoek gaan naar de overwinning. Dit doen ze met vier soorten random gekozen ‘legerkarakter-tokens’ (uit zestien mogelijkheden) per speler. Elk karakter (spion, cavalerie, boogschutter, …) heeft eigen eigenschappen m.b.t. welke velden hij mag betreden en/of acties die hij kan uitvoeren. Ook hebben sommige karakters bepaalde attributen, restricties of bepaalde tactische acties om in te zetten in de strijd.


De spelers droppen per gekozen soort twee legertokens én één koninklijke token in hun zakje met ‘in het spel zijnde tokens’ en leggen de rest voor zich als voorraad. Iedere beurt trekt elke speler drie tokens uit het zakje en gaat daarmee de strijd aan. Bedoeling van het spel is om bepaalde, aangeduide, locaties op het spelbord te veroveren. De speler (of team) dat al zijn controle-markers op deze locaties kan leggen wint het spel. Een leuk extraatje zijn door de uitgevers voorgestelde ‘token-sets’ waarbij de samenstelling ervan gebaseerd is op historische Middeleeuwse veldslagen. Kortom, een spel dat de strategische spelers zeker zal bekoren; het spel staat dan ook niet voor niets in de top tien van de GeekBuzz-lijst van boardgamegeek.com.

Dit spel werd geschonken door AEG en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 of 4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts