BingolinoZin in een snel spelletje voor de hele familie zonder eerst een dik boek spelregels te lezen ? Dan is Bingolino iets voor jullie. In dit 'bingo 2.0' spel, heb je wel invloed op de schikking van je bingorooster. Buiten geluk speelt dus ook een beetje tactiek een rol. Het spel bevat zesenzestig genummerde houten blokjes (1-22, elk getal komt drie keer voor) waarvan elke speler er zestien krijgt. Deze blokjes vormen een 4x4 speelveld, waarin de plaats van elk blokje zelf gekozen kan worden.

De spelers proberen deze getallen te dobbelen (met naar keuze één tot vijf dobbelstenen). Bevat je speelveld deze waarde, dan mag het blokje omgedraaid worden. Doel van het spel is om ‘Bingolino’s’ te scoren; een horizontale, verticale of diagonale rij van vier omgedraaide blokjes. Deze worden gemarkeerd door er een sterrentoken naast te plaatsen.

Lukt het niet om een waarde uit je speelveld te gooien, mag je je worp overdoen met één dobbelsteen minder. Nog geen succes ? Dan moet een eerder omgedraaid blokje terug naar de getalwaarde gedraaid worden. De eerste die erin slaagt vier Bingolino’s te scoren wint het spel !

Dit spel werd geschonken door Schmidt spiele en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minutenReacties

Populaire posts