Farao


Na vorige maand in Tar"Aram werd opnieuw een geheimzinnige pyramide ontdekt in Egypte en weer staan de archeologen te trappelen om als eerste de ongeschonden grafkamer te betreden. Waag je kans in Farao en dirigeer je team naar de onsterfelijkheid.

Deze keer toont het spelbord de vierkante basis van de pyramide, waar gedekte tegels het te exploreren gangenstelsel vormen met in het centrum de voorlopig afgesloten grafkamer. De hoeken zijn de officiële startpunten, maar je kan ook langs de buitenkant bewegen om elders toegang te krijgen. Iedere speler start met 3 figuren. Elke beurt werp je een dobbelsteen die bepaalt hoeveel vakjes je een figuur verplaatst (volledig en niet op te delen). Wanneer je een gedekte tegel betreedt, draai je die om en pas je hem naar keuze aan aan het bestaande gangenstelsel, maar wel zodanig dat je ernaartoe kan bewegen. Zo probeer je stilaan een pad te zoeken naar het centrum van de pyramide. Enige beperking: je mag niet op je schreden terugkeren.


Maar om de grafkamer te openen zal je eerst een aantal magische spreuken moeten verzamelen. Die zitten her en der verborgen in de gangen, dus goed rondspeuren is de boodschap. Daarnaast verbergt het gangenstelsel nog een aantal verrassingen, of wat had je gedacht? Zo zijn er obstakels die je niet kan passeren, en vallen waardoor je beurt direct eindigt, of die je zelfs elimineren. Gelukkig vind je ook verschillende voorwerpen die je hiertegen beschermen of andere voordelen opleveren. Let er ook op dat je niet beroofd wordt door andere spelers (zelf doe je dat niet, toch?), want dat kan een serieuze tegenslag betekenen. Heb je eenmaal genoeg spreuken, dan kan de eindsprint naar de grafkamer beginnen. Misschien kan je wel profiteren van een geheime gang? Wie als eerste de verzegelde deur opent wint het spel en mag de fabelachtige artefacten aanschouwen.

Farao is een mix van een doolhof- en racespel. In een eerste fase komt het er vooral op aan om de gangen bloot te leggen en de locaties van de obstakels en voorwerpen te ontdekken. Eens daar zicht op is, is het zaak om je figuren zo optimaal mogelijk te bewegen om de spreuken te verzamelen en de graflkamer te bereiken. Er is redelijk wat geluk mee gemoeid: de dobbelsteen uiteraard, maar ook de verdeling van de tegels. Je speelt dit spel dan ook voonamelijk om de fun, niet om grootse tactische plannen te smeden. Plezier gegarandeerd voor de hele familie!

Dit spel werd geschonken door Czech Board Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 40 min
Leeftijd: vanaf 8 jaar


Reacties

Populaire posts