Schusselige Schurken


Een snel partyspel meets memory-met-een-twist: Schusselige Schurken ! In dit spel dat niet alleen onze jongste leden zal bekoren zijn de spelers succesvolle schurken. Hun buit is veilig verstopt in achttien schatkamers. Om deze te beschermen tegen indringers, bevatten sommige kamers geen schatkisten, maar valstrikken van diverse soorten. En natuurlijk weten de ‘Schusselige’ (klungelige) schurken niet meer welk van de achttien identieke deuren een schat dan wel een gevaar oplevert.

Achttien genummerde deurenkaarten worden in een cirkel op tafel gelegd. De actieve speler vervangt in drie kamers de schatkist door een valstrik, en tipt hierbij de andere spelers over soort val het gaat. Bijvoorbeeld door een nummer of een codewoord te zeggen, of een handeling uit te beelden. De eerste speler begint aan de eerste deur, en zegt wat erachter ligt (indien het een valstrik is dient de tip van deze valstrik juist herhaald of uitgebeeld te worden). De volgende speler beschrijft de tweede kamer, enz…



Eenmaal bij de laatste deur aanbeland start een volgende ronde en worden er valstrikken toegevoegd. Maak je een fout, krijg je strafpunten. Betrap je iemand op een fout levert het je punten op. Onthoud dus goed maar niet getreuzeld: je krijgt maar vijf seconden pr beurt ! Zijn alle valstrikken uitgeput, eindigt het spel. De speler met de meeste punten wint. 



Dit spel werd geschonken door Moses verlag en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3 - 8
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts