Wak'a

Er klinken geluiden van wilde dieren vanuit de jungle. De jonge krijgers willen zo graag de Maya schatten van de jungle veroveren. Maar omdat te kunnen doen, dienen zij de jungle over te steken, met alle gevaren van dien. Plots verschijnt er een oude en lang vergeten Maya tempel voor hen. Twee stenen wachters bewaken de ingang en kijken de jonge strijders met een boze blik aan. Wie is er dapper, snel en bekwaam genoeg om de schatten van de jungle op te halen?

Bij aanvang van het spel worden de 10 tempel tegels in een cirkel op tafel gelegd. De stenen met daarop diverse kleuren afbeeldingen worden in de stoffen zak gedaan. Een van de spelers is startspeler. Zijn buurman krijgt de taak op de tijd nadrukkelijk in de gaten te houden. Hij of zij bewaakt de zandloper. In een beurt pakt de actieve speler een steen uit de zak. Is deze rood van kleur, dan heeft hij geluk. Deze levert namelijk direct punten op voor de eindtelling doordat hi kaarten cadeau krijgt, zonder er iets voor te hoeven doen. Bij een gele steen, moet hij een kaart draaien en de opdracht vervullen en bij een blauwe steen dienen er zelfs twee opdrachten vervuld te worden.
Het spel eindigt als iedere speler driemaal als actieve speler geopereerd heeft. Wie vervolgens de meeste punten bij een gesprokkeld heeft welke op de gewonnen kaarten afgebeeld staan, wint Wak’a.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel werd geschonken door Mandala Jogos en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts