Hokkaido

Hokkaido is het tweede spel in de Honshu series. Dit spel heeft nieuwe ideeën en mechanismen tegenover het originele spel. Een spel bestaat uit 12 ronden verdeeld in 2 fases. Het is de bedoeling om je eigen kaart zo te verbeteren dat je de hoogste score haalt.
Elke speler krijgt bij het begin een start provincie met een grondstof op elk van zijn productietegels. Elke speler ontvangt ook 6 landschapskaarten. Een ronde in het spel bestaat uit 2 fases. Eerst kiest elke speler een kaart uit zijn hand en legt deze dicht naast zijn landschap. Alle andere kaarten worden doorgegeven aan de volgende speler. Als alle spelers een kaart gekozen hebben, begint de volgende fase nl. de uitbreiding van je landschap.

De kaart die je gekozen hebt, leg je aan bij je bestaande landschap. Minstens 1 vierkant van je te leggen kaart moet op of onder je landschapskaarten komen en minstens 1 vierkant moet zichtbaar blijven. Zo krijg je dus een uniek landschap met je kaarten. Als er nieuwe productietegels bij komen, krijg je grondstoffen bij, als er productietegels verborgen worden, gaan de resterende grondstoffen terug naar de stapel. Op de kaarten bevinden zich ook meren en bergen, deze moeten ook nog voldoen aan bepaalde regels bij het plaatsen van deze kaarten. Daarnaast kunnen de grondstoffen lege stukken land omvormen tot meren, steden, bossen of bergen met elk hun eigen speciale eigenschappen.

Om het spel nog uitdagender te maken, kan je ook nog doelkaarten toevoegen waarmee je dan extra punten kan scoren. Het aantal vakken van een type zorgt voor een score, maar ook de grootste ruimte geeft een bepaalde score. Zo wordt op het einde de score berekend en de speler met de hoogste score wint.

Hokkaido is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel werd geschonken door Lautapelit.fi en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts