Top secretSpionnen zijn zelden luidruchtig. Elke verbale communicatie kan immers afgeluisterd worden. Toch vereisen overdrachten in de stad duidelijke afspraken. Top Secret (ook bekend als ‘Shifty Eyed Spies’) word gespeeld in stilte: geen communicatie met handgebaren noch met stampen onder tafel, maar enkel en alleen met de ogen. 

Elke speler krijgt één spion- en één locatiekaart, om twee afzonderlijke missies te voltooien. Op elke locatie spreken twee spionnen af om elkaar een aktetas te overhandigen. De spionkaart vertelt je met welke spion je dat doet. Trek zijn/haar aandacht door ernaar te knipogen. Knipoogt er iemand naar jou, probeer dan de locatie van je locatiekaart te seinen, door je ogen in de richting van de locatie te bewegen. 


Maar blijf discreet; andere spelers mogen te opvallende pogingen onderbreken (en jullie afspraak bekend maken). Is dit correct, zijn de punten voor degene die de interceptie maakte. Blijven jullie onder de radar, is jullie afspraak gelukt en winnen jullie beiden punten. Wanneer beide spionnen na een geslaagde missie meer dan vijf punten in totaal gewonnen hebben, zijn dat de top-spionnen en winnaars van het spel.

Dit spel werd geschonken door Schmidt spiele en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel
Pionneke.


Aantal spelers: 4 - 8
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts