TrollfjordTrollfjord is niet alleen een idyllische fjord in Noord-Noorwegen (vernoemd naar de gelijknamige slag aldaar), maar ook een familiebordspel met de figuurtjes in de hoofdrol. Het spel speelt zich af rond een fjord, verdeeld in verschillende gebieden, omringd door rotsen waar de berggeesten huizen. Spelers plaatsen hun trollen op het bord door gebruik te maken van het regiospoor rond het bord: hier kan je één, twee of drie plaatsen vooruitgaan en evenveel trollen in het desbetreffende gebied plaatsen. Trollen verplaatsen kan via het verplaatsingsspoor. De speler die laatste staat mag zich als eerste voortbewegen.

Wanneer een speler trollen in twee aangrenzende regio’s geplaatst heeft mag hij/zij proberen om grondstoffen te ontginnen. Die blokjes verwerven gebeurt in Trollfjord op een leuke manier: ze zitten verstopt in een houten toren, en moeten ‘eruitgeklopt’ worden met bijgeleverde houten hamer. (Je mag zoveel keer kloppen als je trollen hebt staan in die gebieden). Probeer zoveel blokjes te verzamelen als er op de aangrenzende puntenfiches vermeld staan. Slaag je daarin scoor je die punten. Maar wees niet te enthousiast; je mag niet meer blokjes verzamelen dan je trollen kunnen dragen.


Niet alleen het aantal blokjes is van belang, ook de kleur ervan. Overschrijd het aantal blokjes per kleur het aantal trollen, dan wek je de rotsgeesten en worden ze boos, wat je punten kan kosten. Degene met de meeste punten wint het spel. 

Dit spel werd geschonken door Zoch en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts