Quartermaster General: The Cold War

Quartermaster General: The Cold War is de vierde telg in deze serie. In dit deel gaat het over de strijd tussen het Sovejetblok, het Westen en verschillende nationalistische onafhankelijkheidsbewegingen in de ontwikkelingslanden. De spelers spelen als het Sovjet-blok, het Westelijke blok, of het blok van de onafhankelijkheidsbewegingen. Ieder blok kan worden gespeeld door één of twee personen, afhankelijk van het aantal spelers. Ieder blok is een vijand van elkaar, je strijdt dus tegelijkertijd tegen twee vijanden.
Als je aan de beurt bent, speel je de kaarten om het verhaal van De Koude Oorlog te leren kennen. Zoals het was, of zoals het geweest zou kunnen zijn. Je kunt besluiten om militair geweld te gebruiken als je spionnen falen.

Indien je graag met meer dan twee personen een spel speelt, dan is dit een spel om zeker een keer uit te proberen. Het is een goed ontworpen spel, waarin je al snel in het ritme van het spel meegaat. Je zult continue dienen te proberen om de twee vijanden te overtreffen. De kernwapens die je tot jouw beschikking hebt, zijn er niet enkel en alleen om de vijand af te schrikken. Indien nodig is er nog meer één oplossing. Namelijk een druk op de knop.

Spelers: 3 - 6
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 120 minuten

Dit spel is geschonken door PSC Games en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts