TonTon

In dit kaartspel van Koreaanse makelij is het de bedoeling om de meeste slagen te winnen. Afhankelijk van het aantal spelers, wordt er met meer of minder kleurenkaarten gespeeld. Het spel bestaat uit 40 kaarten verdeeld over 5 kleuren in de waardes 1 tot en met 8. Het spel duurt drie ronden en aan het begin van iedere ronde wordt er een missiekaart omgedraaid. Het spel bevat drie basismissies en twee geavanceerde missies. Deze missies geven je doelen welke je tijdens de ronde dient te bereiken. Spelers moeten indien mogelijk kleur bekennen bij het uitspelen van kaarten. Wie een vier gespeeld heeft, laat de ronde eindigen en wint deze. Wordt er in de ronde geen vier uitgespeeld, dan wint degene die de slag wint. Win je de slag, dan neem je alle gewonnen kaarten van tafel en legt deze gerangschikt op kleur, met de laagste waarde bovenop voor je neer. In de loop van het spel bouw je op deze manier diverse kleurenstapels op.

Wanneer de ronde eindigt, vergelijk je de bovenste kaarten van je gewonnen slagen met de openliggende missiekaart. Deze leveren je meer of minder punten op welke meetellen bij de eindscore.

Het is een bijzonder formaat doosje, met kleurrijke langwerpige kaarten. Het spel is makkelijk mee te nemen onderweg. En op deze manier kun je in alle uithoeken van de wereld, zelfs in Korea, de slag zien te halen.

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is geschonken door Happy Baobab en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Reacties

Populaire posts