Wurst Case Scenario

Alles draait in dit spel om een worstenfabriek. Er is echter iets goed fout gegaan in de fabriek en er is een slechte batch met worsten ontstaan. Er wordt daarom getracht om de slechte worsten direct af te voeren naar de vleesverwerker. Maar daar ging het mis, de worsten zijn op de transportband tot leven gekomen om zo aan hun dood te kunnen ontsnappen.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler twee geheime identiteiten. Vervolgens speel je in een beurt één van je drie handkaarten uit. De kaarten staan je toe om zowel je eigen worsten als die van je tegenspelers te verplaatsten. Natuurlijk is dit niet zo gemakkelijk als het lijkt en zijn er ook kaarten bij die je mooie plannen in het honderd laten lopen. Deze kaarten dragen de fantastische namen als Majoor Mosterd en Mevrouw Mayonaise. Als iedereen aan de beurt is geweest, beweegt de transportband en gaan de worsten richting de vleesverwerker. Daarna begint er een nieuwe ronde. Uiteindelijk zullen alle worsten in de vleesverwerker vallen. Wie als laatste nog een levende worst over heeft, wint het spel.

Het leuke aan dit spel is dat ook de afvallers nog meedoen. Zij hebben dan weliswaar geen eigen levende worsten meer in het spel, maar kunnen wel samenspannen om er zo voor te zorgen dat er uiteindelijk geen winnaar komt. De kenmerken die de uitgever aan dit spel meegeeft zijn, humor, snel aan te leren, geen dode spelmomenten en geschikt voor zowel kinderen als voor groepen volwassenen. Dat klinkt allerminst als een worst case scenario!

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is geschonken door Jumping Turtle Games en kan vanaf april gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts