Letter Jam

Deze Letter Jam is vers van de pers. Het is een coöperatief woordspel, waarbij de spelers mekaar helpen om betekenisvolle woorden te vormen uit de letters die op de tafel liggen. Het leuke hierbij is dat je de letters zo vast houdt dat ze enkel zichtbaar zijn voor je medespelers, en niet voor jezelf.In het begin van het spel krijgt elke speler een setje van gedekte letter kaarten die herschikt kunnen worden om een bestaand woord te vormen. Het klaarzetten van dit spel kan gedaan worden door gebruik te maken van een speciale app waarmee je de kaarten kan scannen, of door de spelers die voor mekaar woorden selecteren. Elke speler zet dan de eerste kaart in de houder zodat deze zichtbaar is voor iedereen, behalve voor zichzelf. Het spel kan nu beginnen.


Elke beurt zullen de spelers gelijktijdig de letters van andere spelers bekijken om te zien welke woorden ze kunnen vormen. Je mag niet zeggen welke letters je ziet, je mag wel zeggen hoelang je woord is dat je kan maken. De speler die het langste woord kan vormen wordt gekozen als tipgever.  Deze persoon legt een getal bij de andere spelers, waarbij nr. 1 bij de speler met de eerste letter van zijn woord komt, nr. 2 bij de speler met de tweede letter enz...  Een joker kan gebruikt worden voor eender welke letter, maar er mag niet verraden worden over welke letter het gaat.


Elke speler met een getal voor zich (of meerdere getallen) probeert uit te vissen wat zijn eigen letter is. Als hem dat lukt, plaatst hij de kaart gedekt voor zich, voordat de volgende letter open komt te staan. Op het einde van het spel mogen de spelers dan de kaarten herschikken om zo een bestaand woord proberen te vormen. De spelers onthullen tegelijk hun woord, en hoe langer dat bestaand woord is, des te beter jullie allen gespeeld hebben.

Dit spel werd geschonken door CGE en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten


Reacties

Populaire posts