Liberatores



Veni, vidi, vici… Julius Caesar, leider in het oude Rome, was niet bepaald een lieverdje. Een aantal senatoren probeert in het geheim dan ook een samenzwering op touw te zetten: deze ‘Liberatores’ (bevrijders) willen hun leider immers aan de kant schuiven (en doden) en de Romeinse Republiek in ere herstellen.

De spelers kruipen in de huid van deze senatoren, al is niets wat het lijkt. Zo is en in het gezelschap een Agent, die Caesar niet wil doden maar net wil redden, en een Concurrent, die als volgende dictator over het rijk wil heersen. Wie welke rol speelt blijft geheim doorheen het spel. Iedereen probeert zijn invloed te vergroten door burgers om te kopen, dienaren naar andere te sturen, burgers in te huren en zo speciale voordelen in te zetten…


Na zeven ronden komt de waarheid aan het licht en worden de rollen onthuld: hebben de Liberatores de meeste invloed, wordt Caesar gedood en winnen zij. Heeft het Caesar-team meer invloed mislukt de moord en wint de Agent. Heeft de Concurrent meer invloed dan de andere Republikeinen, dan wordt hij de nieuwe dictator en wint het spel ! 

Dit spel werd geschonken door Moaideas game design en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers: 3 - 6
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Speelduur: 40 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts